Recept: Det perfekta mellanmålet
Jag älskar mellanmål. Det är någonting som jag verkligen kan längta till! Och eftersom att jag äter ett par mellanmål varje dag tycker jag att det kan vara svårt att variera så att man inte tröttnar. Och det var ju det som hände när jag hamnade i keso/kesella-träsket. Men nu har jag börjat att smaksätta mina röror med lite olika ingredienser och jag tänkte dela med mig av några nu :) Testa och njut!
Blanda hälften kesella och hälften keso (beroende på hur mycket du vill att ditt mellanmål ska bestå av) Jag brukar ta 2 msk ca av varje.
Blir det för stabbigt, späd ut med lite mjölk eller havredryck.
Blanda i 1 tsk honung
samt 1 krm lakritspulver.
Supergott och superenkelt!!
Samma bas som ovan.
Skala och riv i ett helt äpple av valfri smak. Tillsätt gojibär, linfrön, solroskärnor och kanel. Blanda och rör om!
Skala och riv i ett helt äpple av valfri smak. Tillsätt gojibär, linfrön, solroskärnor och kanel. Blanda och rör om!
Också sjukt gott, och perfekt mellanmål :)
Annars kan man alltid köra samma bas som jag beskrev ovan, och sedan blanda i de bär och nötter man själv gillar. Det som jag tycker är så bra med keso och kesella är att det är hög proteinhalt i dessa vilket gör att man håller sig mätt. Den innehåller också proteinet kasein, som har ett långsamt upptag i kroppen och därför passar sig att äta på kvällen om man tränat.
Nu: keso och kvarg med äpple, min favvo ;)